Middelburg - 24 mei 2003 - gein op het plein
De deelnemers leggen in hun karretje een bepaald parcours af en aan het eind van het parcours hangt een bel boven een grote waterbak. Wie het snelst de bel luidt, heeft gewonnen.
Daarnaast wordt ook het meest originele karretjes beloond met een prijs.

nieuw dit jaar:
Spijkerbroek Hangen
Het aanwezige publiek speelt bij ‘Te Land ter Zee en in de Lucht’ een belangrijke rol. Zij worden uitgenodigd om in het programma deel te nemen aan ‘Spijkerbroek Hangen’. Na het startschot is het de bedoeling om zo lang mogelijk aan je spijkerbroek te blijven hangen.

Stadskanaal - 31 mei 2003 - Fiets `m d`r in
Bij dit onderdeel is het de taak aan de deelnemers om, gezeten op een fiets of een daarvan afgeleide constructie, over een smalle balk te fietsen.
De balk is aangebracht op ongeveer een meter boven het water. De parcourslengte bedraagt zo'n tachtig meter. Degene die het traject het snelst aflegt is de winnaar.
Verder liggen er fraaie prijzen klaar voor de meest creatieve constructie en de pechvogel van de dag.

IJmuiden - 21 juni 2003 - snel naar de bel
Tijdens het populaire spel "Snel naar de bel", zullen deelnemers proberen met een zelfgemaakt voertuig, met minimaal vier wielen, een wedstrijdtraject in het water af te leggen. Zij starten daarvoor vanaf een vertrekpunt boven aan een helling.
Aan het eind van het traject moet het voertuig tot stilstand komen en dient nog een afstand van ongeveer drie meter over het water naar de bel te worden overbrugd. Hierbij mag het water niet geraakt worden.

Woerden - 5 juli 2003 - met je as over de plas
De deelnemers zijn de absolute sterren. Zij proberen met een zelfgemaakt, bestuurbaar voertuig, waaraan minimaal 4 wielen bevestigd zijn, startend vanaf een vertrekpunt boven aan een helling een wedstrijdtraject zo snel mogelijk af te leggen. Bij dit onderdeel speelt de kunst van het balanceren een belangrijke rol.
Het voertuig zal, nadat deze van een helling af is gekomen, over een balk haar weg naar de bel moeten vinden. De inzittenden moeten het voertuig in balans houden over de 50 cm dikke balk. Creativiteit, technische inzicht en sportiviteit zijn de kenmerken van de deelnemers. De snelste deelnemer, de deelnemer met het origineelste voertuig en de grootste pechvogel krijgen aan het eind van de dag een passende prijs. De presentatie ligt wederom in de handen van Bert Kuizenga en Nance .

Leiden - 12 juli 2003 - hoog en droog
Over 2 staalkabels dienen de kandidaten in een zelfgebouwd voertuig de overkant te bereiken. Het parcours bestaat uit twee kabels met een lengte van 25 meter, die op een hoogte van 1,80 meter zijn gespannen over het kanaal tussen twee podia.


Voor vragen, verzoekjes, originele fotoos (de originelen zijn te groot om hier te plaatsen), etc. mail gerust op jurgen apenstaartje deloop punt nl . Of gebruik onderstaand reactie formulier (link webmaster). Veel plezier en ik hoor/zie graag wat de reacties zijn.

 


voor vragen en of opmerkingen kunt u contact opnemen
met de de WebMaster.